Photo: Mikko Palonkorpi

Taivas ja syli. Kertomus parisuhdeväkivallasta vanhoillislestadiolaisessa perheessä

 

Tämä on kertomus kärsimyksestä, kapinasta ja anteeksiannosta. Kertomus kumppanin rakastamisesta ja pelkäämisestä, äitinä olemisen haasteista. Kertomus lujasta uskosta Jumalaan ja sen horjumisesta. Kertomus itsensä löytämisestä.

 

Päivi solmi avioliiton nuorena. Jo hääyönä alkoi fyysisen, seksuaalisen, henkisen ja hengellisen väkivallan kierre, joka kietoutui vanhoillislestadiolaiseen elämäntapaan. Pitkän avioliiton aikana syntyi kahdeksan lasta.

 

Taivas ja syli tarkastelee parisuhdeväkivaltaa yhden ihmisen elämäntarinan kautta ja pohtii sen kytköksiä uskonnolliseen yhteisöön. Samalla väkivaltaa, sen uhkaa ja sen piilottamista käsitellään laajemmin, osana sukupuolittuneiden valtasuhteiden sekä auttamisjärjestelmän historiaa ja nykyhetkeä. Katse kohdistetaan myös väkivallan ylisukupolvisiin vaikutuksiin.

 

Teoksessa etsitään vastausta erityisesti kysymykseen siitä, miksi väkivaltaisesta suhteesta on niin vaikeaa lähteä - ja mikä sen lopulta tekee mahdolliseksi.

 

 

Osta teos

Anna äänesi kuulua!

 

Väkivaltakulttuurin perintö -blogissa pureudutaan kirjan teemoihin monista eri näkökulmista. Rakentava keskustelu ja palaute ovat tervetulleita!

 

Kun twiittaat: #taivasjasyli

Yhteystiedot:

satu(at)lidman.fi

Kiitos
käynnistä!

Seuraa
kuulumisia!

Pohdi yksin tai porukalla!

Teoksen avainkäsitteet:

parisuhdeväkivalta; seksuaaliväkivalta; hengellinen väkivalta; väkivaltatyö; vanhoillislestadiolaisuus; ylisukupolvisuus

Otteita kirja-arvioista ja lukijapalautteesta